"Senki sem különleges, vagy mindenki különleges. Senki sem közönséges, vagy mindenki közönséges. Bármit is gondolsz magadról, légy szíves, gondold ugyanazt a többiekről is, és akkor a probléma eltűnik." (Osho)

2013. november 16., szombat

FÉNY

Minden ember életében vannak alagutak, de hogy megtaláljuk a fényt, előbb át kell jutnunk a sötétségen. Mi fog változni, ha kijutsz a fényre? 

Megálltál, egy helyben toporogsz, előre, vagy hátra, szíved zakatol. Egy alagútba kerültél, saját gondolataid és tetteid alagútjába. Egyedül érzed magad, fény vagy sötétség, kezdet vagy vég. Hatalmas űr tátong, a lelkedben el szeretnél bújni, vonz a sötétség, nem akarod, hogy lássanak. Megpróbálsz elmenekülni a problémák elől a múlt elől. A hétköznapi élet minden egyes pillanatát, amit átélsz színtelennek és sötétnek látol. Az élet sokszor nehéz, nem látni a bajnak a végét. Azt hiszed, az út melyre léptél nem vezethet sehova. Pedig van kiút, innen már csak kifelé vezethet, ahogy ott állsz, kezded megérteni, hogy te teremted meg azt a világot amiben élsz. Nem engedheted, hogy a sötét gondolatok eluralkodjanak elméden. Apró rések jelennek meg, melyen át, beszűrődik a fény, a belső csend, a magány varázsában, kezded megérteni, ha, sikerül felül emelkedned, a múlton és a mindennapok nyomásain, megpillantod a fényt az alagút végén. Meglátod a fényt és felismered magad körül a színeket, s rajtuk keresztül érzéseidet - melyet elfojtottál. Rájössz, hogy néha szükségünk van az alagút sötétségére, a múlt árnyékára, hogy felfedezzük az esélyeket, amellyel megajándékozhatjuk magunkat. Ne felejtsd el soha,Te teremted meg a magad alagútját, a sötétség és a fény hatását azzal összhangban, amit magadról gondolsz.

Kosarasné Bazsó Mária
Life coach